Over ons

Portret-Bianca-StokmanMessing & Groef is in 2011 opgericht door Bianca Stokman. Bianca is organisatiepsycholoog, een ervaren personal en leadership development trainer, teamfacilitator en executive coach. Ze combineert haar psychologische achtergrond met haar kennis van lichaam, stem, neurobiologie en evolutieleer, opgedaan in diverse vervolgopleidingen (Conservatoriumopleiding Zang, Somatic Experiencing en NARM). In haar werk met individuen en teams kijkt ze dan ook naar zowel de psychologische als de biologische aspecten van de interactie.

Bianca begon haar carrière in organisatieadvies en het HR-vakgebied. Daarbij was haar focus steeds de opleiding en ontwikkeling van mensen. In 2005 maakte zij, destijds in dienstverband bij leiderschapsinstituut de Baak, definitief de overstap naar training en coaching. Haar expertise in de neurologie en het fysieke systeem (brein en lichaam in samenhang) ontstond in 2008 en is inmiddels een kenmerkend onderdeel van haar werk- en zienswijze.

Bianca beschrijft haar werkwijze als een combinatie van nuchterheid, wetenschappelijke onderbouwing, intuïtieve interventies, relativeringsvermogen en diepgang. Ze benadert vraagstukken, in training en in coaching, zowel vanuit de bredere context (het systeem) als vanuit de rol van het individu. Ze is niet op zoek naar dé waarheid, wel naar betekenis en effectiviteit.

Bianca is inzetbaar:

  • als individuele coach voor persoonlijke en leiderschapsontwikkeling
  • als faciltator bij teamontwikkeling
  • als trainer op persoonlijke ontwikkeling en leiderschapsontwikkeling, communicatie en presentatie.
  • als spreker o.a. op het gebied van de neurologie en biologie van werken en leren

Bianca woont met haar man in de regio Amsterdam.

Bianca werkt met Messing & Groef samen met diverse experts, zowel nationaal als internationaal. Elk van hen heeft een rijke ervaring in het betreffende vakgebied.

Jacqueline Jansen: Auteur van “Gedoe komt er toch.” (Scriptum, 2005)en “Gedoe op tafel.” (Scriptum, 2013). Jacqueline is organisatie-adviseur en coach en ‘doet in gedoe’. Jacqueline en Bianca begeleiden samen teams in het creëren van een prettige en effectieve samenwerking, waarvoor het nodig kan zijn om door het gedoe heen te gaan.

Caroline van Frankenhuyzen: Caroline is een specialist in de psychologie van leiderschap en begeleidt leiders in het vergroten van hun zelfbewustzijn, ‘presence’ en effectiviteit. Haar benadering is eclectisch en put uit een breed spectrum aan wijsheidstradities, variërend van klassiek wetenschappelijk tot spiritueel. www.carolinevanfrankenhuyzen.nl

Ewoud Westbroek: Ewoud is trainer, coach en therapeut. Met name richt hij zich op meer lichaamsgerichte benaderingswijzen. Hij beoefent verschillende vechtkunsten en chi kung en zet deze in om met cliënten te werken aan hun persoonlijke welzijn en ontwikkeling.
www.kairostrainingen.nl

Tara Swart: Tara is gepromoveerd in neurowetenschappen en heeft een succesvolle carrière als arts achter de rug. Als trainer en coach zet zij deze bijzondere combinatie in en werkt vanuit een holistische zienswijze aan performance optimalisatie van bedrijven in Europa, de VS, Afrika, Azië en het Midden Oosten.
www.the-unlimited-mind.com

Marjon Smit: Oorspronkelijk opgeleid als sociotherapeut, dramadocent en theaterregisseur spiegelt Marjon als trainer en gesprekscoach de communicatie van en relatie met de deelnemer. Haar zeer ontwikkelde waarneming op energetisch en spiritueel niveau geven deze begeleiding een directe en bijzondere intensiteit.
www.mensenzoalswij.nl